
Bones notícies!
Escuchad el rugido de la revolución.
El pueblo se levantó sobre el reino en donde vivía Pascual.
Y el pueblo es la primitividad de la fuerza y la fuente de la vida, porque en él hay el eterno renacer y el nunca cansarse. En aquel tiempo las gentes se levantaron contra los privilegiados.
Porque los ministros habían fomentado la luz en los hombres por vanidad de palabras.
Y los hombres tomaban la luz, no porque venía de los ministros, sino porque era luz. Porque, ¿quién sabe de dónde vendrán los resplandores?
No siempre del oriente vendrà la claridad.
He aquí que los palacios cayeron sobre los escogidos.
Y los principales fueron el lodo de las ruinas.
Por encima de los que se habían sentado más alto pasaron las ruedas de los carros.
Els nostres detractors es refugien en tesis historiogràfiques romanes per argumentar que l'imperi deixà d'existir oficialment l'any 1453, data de la caiguda de Bizanci (capital de l'Imperi Romà d'Orient). Tenim arguments científics per desmuntar aquestes informacions i demostrar que la caiguda de l'Imperi Romà és una més de les estratagemes que els romans fan servir per passar inadvertits i dominar-nos desde la penombra de la història. Això, que sens dubte és una mala noticia, no ens ha de fer caure en el fatalisme. De la mateixa manera que Roma viu i ens perjudica, alguns elements de la nostra cultura primitiva han sobreviscut al procés romanitzant. Ens hem d'aferrar a ells per conservar la nostra identitat. Només així impulsarem el fenomen imparable de la renaixença primitiva. Sota la llum de la prehistòria els catalans tornarem a ser. Lliures i primitius ningú ens podrà doblegar.
Tots aquests plantejaments els desenvoluparem abastament en el llibre d'Amusic Ganivet que es titularà "Catalunya contra Roma, la guerra dels 2.000 anys i escaig" que ben aviat veurà la llum. No obstant, no desaprofitarem la oportunitat d'avançar alguns arguments prehistòrics en aquest bloc. Tenim, per tant, dos missions a complir: demostrar la persistència de l'element romà en la Catalunya d'avui en dia i impulsar la cultura prehistòrica dels catalans. Primer, però, caldrà identificar-los. Tot això ho farem per entregues en aquest bloc que porta el nom d'un dels animals totèmics dels nostres ancestres.