dimarts, de febrer 15, 2005

Catalunya contra Roma (Introducció)

Una de les idees d’Amusic (la i és tònica) Ganivet que més comentaris (a favor i en contra) ha desvetllat, és l'afirmació de que l’Imperi Romà encara està vigent i que aquest és la principal amenaça que afronta la humanitat en general i la catalanitat en particular.

Els nostres detractors es refugien en tesis historiogràfiques romanes per argumentar que l'imperi deixà d'existir oficialment l'any 1453, data de la caiguda de Bizanci (capital de l'Imperi Romà d'Orient). Tenim arguments científics per desmuntar aquestes informacions i demostrar que la caiguda de l'Imperi Romà és una més de les estratagemes que els romans fan servir per passar inadvertits i dominar-nos desde la penombra de la història. Això, que sens dubte és una mala noticia, no ens ha de fer caure en el fatalisme. De la mateixa manera que Roma viu i ens perjudica, alguns elements de la nostra cultura primitiva han sobreviscut al procés romanitzant. Ens hem d'aferrar a ells per conservar la nostra identitat. Només així impulsarem el fenomen imparable de la renaixença primitiva. Sota la llum de la prehistòria els catalans tornarem a ser. Lliures i primitius ningú ens podrà doblegar.

Tots aquests plantejaments els desenvoluparem abastament en el llibre d'Amusic Ganivet que es titularà "Catalunya contra Roma, la guerra dels 2.000 anys i escaig" que ben aviat veurà la llum. No obstant, no desaprofitarem la oportunitat d'avançar alguns arguments prehistòrics en aquest bloc. Tenim, per tant, dos missions a complir: demostrar la persistència de l'element romà en la Catalunya d'avui en dia i impulsar la cultura prehistòrica dels catalans. Primer, però, caldrà identificar-los. Tot això ho farem per entregues en aquest bloc que porta el nom d'un dels animals totèmics dels nostres ancestres.


3 comentaris:

Anònim ha dit...

Amic Ausetà, el primitivisme és una bona idea. N'havem que ens el mereixem. EL progrés i la velocitat ens aixafen vilment. Però mentre els primitius visqueu a la civitas i us aneu barrejant amb les bases romanes... malament anirem. Podeu retre culte als animal totèmics, però anireu en tren metropolità i fareu pilotilles (mandonguilles) però el pa que comprareu serà ple de conservants. Construir implica destruir primer i foradar per sanejar (demana-ho a un mestre paleta).

Coro ha dit...

Amic lacetà,

El progrés és una cosa que ens ocupa i ens preocupa. Amusic Ganivet no viu a cap ciutat romana. S'amaga a la ciutat mai trobada d'Ausa envoltat de la boira protectora. Per fer la sopa torrada escollim només el que ha estat realitzat amb pols de cereals primitius.

Devotament,

Amusic Ganivet

Anònim ha dit...

El Primitivisme és un concepte que té encant. Però, sol buscar una puresa originària que diria que és inexistent.

Pia Almoina