dimarts, de setembre 06, 2005

Ritus funeraris


Gran part del poc que saben els historiadors sobre les investigacions antigues prové de la investigació arquelològica en tombes i enterraments. L'existència de ritus funeraris més o menys complexos ha servit als acadèmics per bastir tot tipus de teories i per demostrar que els humans prehistòrics ja sabien que després de la vida terrenal hi havia un viatge al més enllà.

El llegat monumental dels pobles del megalític evidencien una societat complexa i amb una notable capacitat de mobilització. Com si no podien afrontar construccions tan difícils i enginyoses com el dolmen que encapçala aquest post?

Així, tombes i enterraments esdevenen pels arqueòlegs un indicador que testimonia el grau de complexitat d'una civilització i aporten pistes importantíssimes sobre la cultura i les creences de pobles perduts en la boira del temps. Un exemple ben clar el trobem en les piràmides dels faraons que han permès imaginar un Egipte gran amb una cultura rica i plena.

El dia que els arqueòlegs del futur procedeixin a excavar els nostres cementiris per construir-hi una autopista de 10 carrils descobriran una civilització petita, pobre i material. Res a veure amb els anys daurats de l'espècie quan els home jeien sota terra acompanyats d'un parell d'ullals de Mamut.

Quan m'arribi l'hora voldria acomiadar-me de la meva gent amb un ritual primitiu i modest. Una incineració que facilitaria el transport les meves restes al recinte sagrat de Savassona (el savassonés). Des de dalt de les pedres de St Feliuet les meves cendres volaran. Me n'aniré amb el vent i la meva matèria es fondrà amb la terra, mare primigènia dels primitius.

5 comentaris:

Anònim ha dit...

Malaurat prehistòric,
La vostra manera de fer i de dir m'ha fet pensar que sou un reaccionari pudent i mereixedor d'una mort pública. Certament, aquests paroxismes funeraris de cultures afortunadament enterrades on els pobres vivien per aixecar dòlmens o piràmides per als rics no veig que tinguin res de bo. Altrament, els enterraments democràtics representen una millora social i la garantia última de la igualtat entre tots els ciutadans. En honor d'aquests ideals, segueixo pensant que mereixeu el garrot o la forca, si bé tanmateix caldria aplicar-vos millor la guillotina, sens dubte un dels grans invents de la nostra cultura de ciutadans d'esquerres i de debò.

¡Visca la República! ¡Mort a la Prehistòria!

Judes
Primer Cònsul de Barcino

Coro ha dit...

Per moltes togues que vestiu i molts títols imperials que us inventeu, vostra passió per la guillotina us delata. Si fossiu un romà de debó em voldrieu portar a la crucifixió o posar-me unes cadenes i enviar-me cap al circ. Vos deveu pertanyer a una tribu celta o fins i tot gala, el vostre amor a les armes de ferro no dona lloc a confusions.

Anònim ha dit...

Well done!
[url=http://vxeknlxx.com/pugs/ymyp.html]My homepage[/url] | [url=http://udtobcve.com/ythd/iwmg.html]Cool site[/url]

Anònim ha dit...

Great work!
My homepage | Please visit

Anònim ha dit...

Thank you!
http://vxeknlxx.com/pugs/ymyp.html | http://ggpikubg.com/jacr/uxfx.html