dissabte, de setembre 17, 2005

Aplec íber a Ullastret

A la senyora l'estucat no l'hi ha fet massa el pes
Aquest cap de setmana s'ha celebrat el tradicional aplec íber d'Ullastret en el que l'equip d'arqueòlegs ens ha ajudat a interpretar els resultats de les darreres excavacions. Encara que la premsa local avançava el descobriment d'un edifici militar, el que hem pogut imaginar amb més claretat ha estat una barraca d'alt estànding que servia d'habitatge a l'aristocràcia indigeta. 1.043 m2, gran saló de reunions, sortida d'emergència i calefacció de llenya a totes les habitacions. Les parets del saló tenen un estucat blavós que a la senyora de la foto no l'hi ha acabat de fer el pes.

Després de la visita et quedes amb una sensació agredolça. El jaciment és ric i encara amaga moltes coses, les excavacions només han destapat un 10% del poblat. Es veu que el pressupost només dona per un mes de feina. Tot plegat demostra que encara vivim en un país governat per romans.

Els propers 1 i 2 d'octubre es celebra el 5é cap de setmana ibèric amb activitats especials a tots els jaciments. Trobareu més informació aquí.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Aquest estucat blavós ha de ser alguna mala influència.

M'he anat mirant els voltants del Puig del Castell de Cassà de la Selva i he trobat aquesta curiosa imatge: http://static.flickr.com/29/43612079_571071b408.jpg?v=0 a un parell de kilòmetres de la zona excavada.

Pot ser que siguin pràctiques de tractor però la forma és molt semblant al poblat d'Ullastret. Queda dit.