dilluns, de febrer 14, 2005

El senglar florestí

El senglar, animal totèmic dels ausetans

Ahir vàrem ser convidats a una calçotada primitiva. L'amfitrió era un laietà amic nostre que viu en un poblat ocult en un turó. Així com els ausetans ens refugiem a la ciutat mai trobada d'Ausa, els laietans s'amaguen als boscos de la serra de Collserola. Va ser una jornada memorable, prehistòrica.

Els més treballadors de la tribu van encendre un gran fum per rostir 350 calçots. Les sacerdotises, consagraren un romesco. Els molts convidats que hi havia van col·laborar portant vi i carn d'animals que havien caçat. Com a bons ausetans, nosaltres honoràrem el nostre amic amb uns quants quilos de botifarra.

Els primitius sabem que els aliments són més bons si es mengen amb els dits i això és el que vam fer. En acabar, procedirem a l'intercanvi de presents amb l'amic laietà. Nosaltres li entregàrem unes ulleres per mirar estels i un gorro fenici. Ell, que sabia que l'animal totèmic dels ausetans és el porc senglar, ens va emocionar regalant-nos un dibuix rupestre d'un senglar florestí que justament el podeu veure sobre aquestes ratlles. Laietans i ausetans han reafirmat els vincles primitius que els uneixen menjant calçots, el vegetal totèmic dels cessetans.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Malaurat Ganivet,

ai com t'enxampi! Que no veus que t'han enganyat vilment? Que aquesta colla d'"amics laietans" que dius no són més que dobles agents a les ordres de l'Imperi? I com vas poder menjar els tendres fruits de la nostra terra banyats amb salsa ROMESCO???? Pot ser que el fum et cegués els ulls? O fou el seu vi combinat amb les seves pedres de les que en treuen fum? No! ROMesco! ROMa! Abans veia amb orgull com t'omplies la boca amb paraules de lluita, de rebelió, de carn dels animals totèmics... però ara, ara que tens la llengua plena de Romesco... Com et podré tornar a mirar a la boca, amb les teves dents brutes de Roma? Fuig i amaga't. Refugia't al bosc. A la serra. Lluny de de la nova Barcino dels vells laietans. Escup sobre ells. Purga't i purificat.
Tanmateix, perquè aquest exili sigui més suportable, et faig arribar una vella recepta dels ceretans passada pel filtre lacetà.

Arròs ceretà a la lacetània

Ingredients (per 4 íbers):

4 tassetes d’arròs
1 brick de “Caldo” d'animal totèmic amb plomes
300 g de costella d'animal totèmic amb pernils a talls
½ botifarra de sang d'animal totèmic
1 botifarra d'animal totèmic sense passar pel foc purificador
400g de tomàquet triturat
2 carxofes
8 xampinyons
1 manat d’espàrrecs verds
1 ceba
1 gra d’all
3 cullerades d’oli d’oliva
sal
pebre

1. Fregim la carn d'animal totèmic i la botifarra crua fins que agafin color, les traiem de la paella i les deixem apart.
2. Pelem la ceba i l’all i els piquem.
3. Els sofregim a una cassola amb oli durant uns 5-6 minuts.
4. Afegim les carxofes, els xampinyons nets i tallats i els daurem.
5. Afegim el tomàquet i sofregim uns minuts més.
6. Escalfem 9 tassetes del “Caldo” d'animal totèmic amb plomes en un pot.
7. Incorporem els espàrrecs i l’arròs al sofregit, barregem i afegim el brou calent.
8. Salpebrem i coem durant uns 15 minuts.
9. Uns 3 minuts abans de acabar la cocció, afegim la botifarra negre trossejada.

Salut.
Pike, la cèdula dormida.